• slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
Standpunt
Onze gezondheid wordt belaagd door clowns

Dit is het vreemde verhaal van wat op het eerste gezicht pure science fiction lijkt maar toch de bittere waarheid blijkt te zijn. En het straffe is, geen enkel woord ervan is verzonnen: van de pesterijen van de multinationals, over de zwakke wetgevers zonder haar op hun tanden; het verbluffende, voor zich sprekende bewijs dat stoffen in onze voeding giftig zijn, tot de verbijsterende arrogantie - of trieste onverschilligheid - van hen die zich hiervan bewust zijn.

Dit is het verhaal van hoe wetten worden gemaakt in de 21ste eeuw, waar lobbyisten de plak zwaaien en zelfs volksgezondheid ondergeschikt is aan het winstbejag.

Lees meer...

Recente berichten

2016-02-07 - Bart @work - Dagen Zonder Vlees 2016 - mijn blog
40 dagen vasten. Bewust bezig zijn met wat we dagelijks eten. Minder vis, minder vlees. Het kan. Want de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu zijn enorm. Volg hier de blog van Mijn Dagen Zonder Vlees.
Lees meer...

2016-02-03 - Fractiebericht - Safe Harbour blijft problematisch
Rechtsonzekerheid wordt niet weggewerkt met dit nieuwe initiatief
Lees meer...

2016-02-03 - Persbericht - Autofabrikanten krijgen opnieuw een vergunning voor vervuiling
De Europese autofabrikanten krijgen opnieuw uitstel voor de naleving van een wet uit 2007 rond de uitstoot van stikstofdioxiden (NOX).
Lees meer...

2016-02-03 - Persbericht - Ruime meerderheid Europees parlement verwerpt import ggo-sojabonen
Géén import van drie genetisch gemodificeerde sojabonen, die door agrochemische multinationals resistent tegen glyfosaat werden gemaakt.
Lees meer...

2016-02-02 - Persbericht - Vogel- en habitatrichtlijn zijn steunpilaren van de EU-biodiversiteitsstrategie
Het rapport over de tussentijdse herziening van de biodiversiteitsstrategie van de Europese Unie is met overgrote meerderheid goedgekeurd.
Lees meer...

2016-02-01 - Bart @work - Verslag bezoek aan vluchtelingenkamp in Duinkerke en ontmoeting met burgemeester Damien Carême - 29/01/2016
Afgelopen vrijdag bezocht ik, samen met mijn Franse groene collega Karima Delli, het vluchtelingenkamp in Duinkerke, net over de grens met België.
Lees meer...

@twitter
GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Sympathisant, ijveraar, pertinente vraag of melding...?