• slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
Standpunt
Klokkenluiders: het proces dat niet zou mogen plaatsvinden

Vandaag begon in Luxemburg een proces dat niet zou mogen plaatsvinden. Voor de rechtbank staan klokkenluiders en een journalist terecht wegens LuxLeaks, dus wegens het lekken van informatie over hoe multinationals "sweetheart deals" sloten met Luxemburg. In plaats van dat degene die belastingen ontduikt wordt aangepakt, worden zij die het algemene belang verdedigen strafrechtelijk vervolgd. Zie daar de metafoor voor wat er misloopt in de Europese Unie, met dank aan zichzelf verrijkende elites.

Lees meer...

Recente berichten

2016-04-28 - Fractiebericht - Technisch luik van het 4de spoorwegpakket levert ons geld en tijd op
Nieuwe EU-regels harmoniseren meer dan tienduizend nationale wetten over interoperabiliteit, veiligheid en de rol van het Europees Spoorwegagentschap.
Lees meer...

2016-04-28 - Persbericht - Kernfusieproject ITER krijgt geen kwijting van Europees parlement
Met een overweldigende meerderheid weigerde het Europees parlement vandaag de rekeningen van het ITER kernfusieproject goed te keuren, door de kwijting uit te stellen.
Lees meer...

2016-04-27 - Parlementaire vraag - VP/HR - Het uitblijven van een respons van de EU op de uitbreiding van nederzettingen door Israël - parlementaire vraag 1122/2016
We blijven op dezelfde nagel kloppen...
Lees meer...

2016-04-21 - Dossier - Nieuwe alliantie voor voedselzekerheid en voeding in de maak.
Ontwikkelingssamenwerking moet armoedebestrijding als doel hebben en mag in geen geval de Europese handelsbelangen dienen.
Lees meer...

2016-04-18 - Parlementaire vraag - VP/HR - de scheidingsmuur van Israël in Palestina: de rechtmatigheid van EU-financiering voor het beveiligingsbedrijf Elbit - vraag 1123/2016
Er werden verschillende mechanismen gecreëerd om te voorkomen dat EU-middelen worden gebruikt voor activiteiten die in strijd zijn met het internationale recht en de mensenrechten, zegt Vice-Voorzitter/Hoge Vertegenwoordiger Mogherini.
Lees meer...

2016-04-14 - Persbericht - Europese PNR: 28 nationale databases met vluchtgegevens bewijzen veiligheid geen dienst
Bart Staes, Europees parlementslid (Groen) blijft gekant tegen de voorstellen voor het opzetten van een Europees PNR-systeem waarover het Europees parlement vandaag stemt.
Lees meer...

@twitter
GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Sympathisant, ijveraar, pertinente vraag of melding...?