• slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1
Standpunt
VS gebruikt TTIP om Europese ggo-wetten te ondermijnen

Zelden zo'n politiek naïeve uitlatingen gelezen als die van mijn CD&V-collega Tom Vandekendelaere, die een week naar de VS reisde om daar de zegeningen van genetisch gewijzigde organismen (ggo's) voor de landbouw en boeren te noteren. Daaraan werd gekoppeld dat als Europa deze technologie niet omarmt, we een mislukking riskeren van de onderhandelingen tussen de EU en de VS over het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag TTIP. Tom Vandekendelaere gaat dus voorbij aan de vaststelling dat die onderhandelingen er net kwamen op verzoek van de American Chamber of Commerce en Business Europe, en niet in het minst van de agrochemische multinationals, die gefrustreerd zijn dat Europa zo "moeilijk doet" met het voorzorgsprincipe en beschermende regelgeving. De vraag voor TTIP kwam niet van consumenten, burgers, boeren of KMO's, want zij hebben hierbij niets, maar dan ook niets te winnen. Net daarom verzetten overal in de VS en Europa grote maatschappelijke organisaties zich tegen dit soort vrijhandelsakkoorden die in essentie de democratische besluitvorming ondergraven. Net daarom overhandigde een actiegroep de Commissie vandaag 3,2 miljoen handtekeningen tegen TTIP.

Lees meer...

Recente berichten

2015-10-07 - Europa dag in dag uit - Zelfgeorganiseerd Europees Burgerinitiatief "Stop TTIP" verzamelt 3 miljoen handtekeningen!
Het zelfgeorganiseerde Europees Burgerinitatief "Stop TTIP" overhandigde vandaag 3,2 miljoen handtekeningen aan de Europese Commissie.
Lees meer...

2015-10-06 - Persbericht - Groen stelt 5 Europese eisen in reactie op het Dieselschandaal bij Volkswagen
Het Europees Parlement bespreekt dinsdagmiddag de acties die de Europese Commissie moet nemen naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen. De Europese Groenen leggen vijf eisen op tafel.
Lees meer...

2015-10-06 - Fractiebericht - Europees Hof beschermt miljoenen persoonsgegevens
De beschermingsregeling voor persoonsgegevens die door bedrijven aan de Verenigde Staten worden doorgegeven is niet langer geldig, zo oordeelde het Europese Hof van Justitie vandaag.
Lees meer...

2015-10-05 - Persbericht - Europese Ombudsman zet Europese Commissie in haar hemd wegens contacten met tabakslobby
De Europese Commissie onder José Manuel Barroso heeft te veel geheime contacten met tabakslobbyisten gehad en toonde daarbij een schrijnend gebrek aan transparantie.
Lees meer...

2015-09-30 - Bart @work - The Free Lunch
29 september organiseerde de Sustainable Food Steering Group een Free Lunch op de Esplanade van het Europees Parlement. Een van de hoofdrolspelers was Bart Staes.
Lees meer...

2015-09-30 - Standpunt - De nieuwe schaapsvacht van Big Industry
Met de inzet van de juiste technologie, ontkoppelen we de economische groei moeiteloos van verdere milieuschade, zonder dat we ons moeten buigen over ons consumptiegedrag of machtsverhoudingen. Een inconvenient truth of too good to be true?
Lees meer...

@twitter
GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Sympathisant, ijveraar, pertinente vraag of melding...?