Meeijveren

Enquête omgevingslawaai

Geluidshinder is problematisch: de Wereldgezondheidsorganisatie heeft vastgesteld dat geluidshinder de op één na grootste milieugerelateerde oorzaak van gezondheidsproblemen is, net na luchtverontreiniging (stofdeeltjes). Bovendien geeft een verslag van het Europees Milieuagentschap aan dat blootstelling aan overmatige geluidshinder door vervoer in Europa naar schatting 125 miljoen mensen treft en minstens 10 000 voortijdige sterfgevallen per jaar veroorzaakt.

In het kader van "betere regelgeving" heeft de Commissie besloten om de richtlijn omgevingslawaai te evalueren met het oog op gezonde regelgeving

Vul de enquête in over omgevingslawaai


 

Doe mee met de Voedselrevolutie.

De werking van ons voedselsysteem is een van de grootste hedendaagse uitdagingen. Voedsel is essentieel om te overleven. Wie de voedselketen controleert, heeft veel macht over het welzijn, de gezondheid en het leven van mensen. Ze bepalen hoe de wereld zich nu en in de toekomst voedt. Sinds tientallen jaren is deze macht in handen van enkele voedselproducenten die gebruik maken van industriële productieprocessen.

De Groenen in het Europees Parlement willen hier een halt toe roepen en startten met de actie
Doe mee met de voedselrevolutie.

 

Tien tips voor gezond en goedkoop voedsel.

Maak kennis met ons kookboek: (s)Maak het verschil

Informeer je op ons secretariaat (contactgegevens onderaan de site) om het kookboek (s)Maak het verschil of het kwartet De Brooddoos op te vragen.


Word lid van Groen

Voor 10 euro word je lid van een politieke partij die verder denkt dan de waan van de dag en over (partij)grenzen heen kijkt. Groen maakt deel uit van een internationale en wereldwijde ecologische beweging die ijvert voor een duurzame en sociale samenleving.
Je kunt in alle openheid meebouwen aan de groene ideeën van morgen. Als lid krijg je toegang tot alle congressen en studiedagen en kun je de richting waarin Groen denkt, mee bepalen.
Je ontmoet mensen uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel die samen met jou ervan overtuigd zijn dat het groene gedachtegoed de moeite waard is om samen over na te denken en actie rond te voeren.
Je ontvangt een lidkaart, vier keer per jaar het ledenblad Ecozine en volgt gratis vorming. Bovendien ben je welkom op het jaarlijkse Groen Europees Zomerweekend in Nieuwpoort en de ledendag.

Een individueel lidmaatschap kost € 10, voor een gezinslidmaatschap (vanaf drie personen op een adres) betaal je maximaal € 30. Je lidmaatschap geldt per kalenderjaar. Wie lid wordt na 1 oktober, is meteen lid tot het einde van het daarop volgende kalenderjaar.

Ga naar Word lid van Groen

Als je jonger bent dan 33 jaar, kan je ook gratis lid worden van Jong Groen. Hierdoor betaal je het eerste jaar niets voor je Groen lidmaatschap.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Sympathisant, ijveraar, pertinente vraag of melding...?