Persberichten

AA
Online-abonnementen voortaan ook bruikbaar op reis

 

Wie naar het buitenland gaat voor vakantie, werk of studies kan er voortaan het onlineabonnement van thuis voor films, TV-series, games, muziek, e-books of sport gebruiken. Met deze nieuwe regels ziet Bart Staes, Groen Europarlementslid, dat de interne markt zich verder ontwikkelt ten gunste van alle Europeanen: “De digitale markt is een feit, en internet mag zich niet laten vangen aan de grenzen, het is goed dat dit eerste obstakel is weggewerkt en dat tegelijk de privacy van de gebruiker gegarandeerd blijft.”

In maart 2017 was er al een voorlopig akkoord tussen het Europese Parlement en de Europese Raad over de meeneembaarheid van online diensten zoals Netflix, Spotify, BBCiPlayer, Sky Movies en Sky Sport. Die worden voortaan verplicht deze meeneembaarheid aan te bieden aan hun abonnees die reizen binnen de Europese Unie, maar mogen daartoe wel controleren of de gebruikers woonachtig zijn in een Europese lidstaat, en tijdelijk verblijven (voor werk, studies of vakantie) in een andere lidstaat.

Staes: “We zorgden er met de groenen voor dat deze controle aan strenge regels is onderworpen zodat de privacy van de gebruiker is verzekerd. Geen tracking van IP-adressen dus, geen bijkomende kosten, beperking van het aantal controlemechanismen enz.”

Staes: “Als in juni ook nog de nieuwe roaming regels van kracht worden, is dit een belangrijke stap om een einde te maken aan het zogenaamde geo-blocking. Al is er nog een lange weg te gaan.”

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?