Persberichten

AA
Lijstduwer Groen Europa Bauwens presenteert nieuw boek: 'The Commons Manifesto’


Michel Bauwens, internationaal denker op het vlak van duurzame innovatie en oprichter van de P2P Foundation presenteert vanavond in Gent zijn nieuwste boek ‘Peer to Peer: The Commons Manifesto’. Bauwens werkt in samenwerking met een wereldwijde groep onderzoekers aan de ontwikkeling van van peer-productie, collectief bestuur en beheergovernance en eigendom op basis van commons. Bauwens is ook Groen-lijstduwer voor de Europese verkiezingen.

Peer-to-Peer, afgekort P2P, staat voor een wijze van produceren waarin producenten als gelijken (‘peers’) een goed creëren dat ze dan ook gemeenschappelijk gebruiken en beheren. Het gemeenschappelijke beheer staat hier centraal. Denk aan Wikipedia bijvoorbeeld, waar mensen zowel producent als gebruiker kunnen zijn. Deze nieuwe manier van produceren behoort tot de commons, of burgercollectieven, waar burgers collectief instaan voor het beheer van goederen. 

Michel Bauwens, Vasilis Kostakis & Alex Pazaitis gaan in hun nieuwe boek ‘Peer to peer: The commons manifesto’ in op deze nieuwe manier van produceren. Als lid van de P2P-Foundation maken ze in het boek duidelijk hoe deze nieuwe vorm van produceren mogelijkheden biedt voor het creëren van een economie die eerlijkheid, duurzaamheid en openheid combineert.

De boeklancering met Michel Bauwens begint om 20 uur in De Schuur, Kogelstraat 32-34 - 9000 Gent.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?