Persberichten

AA
Europese groene fractie vraagt onderzoekscommissie glyfosaat & Monsanto Papers

De Europese groene fractie legt vandaag een voorstel voor aan de vergadering van voorzitters van de politieke fracties en kondigt aan dat men zal starten met het verzamelen van handtekeningen om een parlementaire onderzoekscommissie op te starten naar de besluitvorming rond het verlengen van de vergunning voor glyfosaat.

Europees parlementslid Bart Staes: “We hebben al vaker onze ernstige zorgen geuit over de vraag of alle regels wel zijn gerespecteerd inzake de Europese besluitvorming rond de goedkeuring van glyfosaat. Zowel de Europese Commissie als de European Food Safety Authority (EFSA) en het European Chemicals Agency (ECHA) moeten zich afvragen waarom wetenschappelijke studies die aantonen dat glyfosaat gevaarlijk is werden genegeerd."

Staes: “Een onderzoekscommissie moet tevens onderzoeken hoe de Europese besluitvorming en evaluatie verbeterd kan worden, opdat ze transparanter, objectiever en onafhankelijker van commerciële belangen wordt. Dit is nodig om te verzekeren dat Europese besluiten die 500 miljoen burgers raken alsook hun leefmilieu worden bepaald door publieke en niet private belangen."

Het mandaat voor een onderzoekscommissie vindt u hier.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?