AA
Groenen lanceren campagne voor bijen: Give Bees a Chance

De alarmerende daling van de bijenpopulaties, de rol van menselijke activiteiten -met name het gebruik van pesticiden en GGO's - en de urgente noodzaak voor een Europese beleidsmatige reactie daarop, vormen de concrete aanleiding voor het lanceren van de campagne 'Give Bees a Chance', op initiatief van de Groenen/EVA Fractie in het Europees Parlement.

Net deze week is er veel te doen rond bijen in het Europees Parlement. Zo behandelde de Commissie voor Verzoekschriften op maandag 21 januari twee petities van burgers en organisaties (over resp. bijen en ggo's en bijen en pesticiden). Op donderdag 24 januari bespreken Europarlementsleden van de milieucommissie het voorstel van de Europese Commissie om de huidige EU wetgeving over honing te wijzigen. Heel wat imkers(organisaties) stellen zich ernstige vragen bij de motivatie hierachter. Bovendien kwam vorige week een nieuwe EFSA-studie uit over de desastreuze impact van neonicotinoïde insecticiden op bijen. De Groenen zijn er van overtuigd dat er nu voldoende bewijs is om het gebruik van deze insecticide te bannen.

* * * GIVE BEES A CHANCE * * *

Onze doelstellingen tijdens deze campagne: Werken aan dringende transitie naar een bij-vriendelijke en duurzame landbouw Van duurzame landbouwtechnieken het hart maken van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid De voor bijen meest schadelijke pesticiden onmiddellijk verbieden Genetische gemanipuleerde gewassen verbieden Etikettering van ggo-honing verplicht maken De Honingrichtlijn (2001/110/EC) ongemoeid laten

Onze acties tijdens deze campagne: stickers/posters/briefkaarten website conferentie over Honing en hoe diens kwaliteit garanderen. I.s.m. de verschillende belanghebbenden, producenten, parlementsleden, administraties en handelaars.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?