AA
13Edito - Boek "Echo's voor een ander Europa"

Echo's voor

een ander Europa

Bart Staes combineert in deze uitgave een terugblik op de voorbije legislatuur zoals hij die heeft beleefd met een vooruitblik op de plannen van de Europese Groenen. Startend met de Uitbreiding ('geen verkrampte houding') over landbouw, milieu en parlementaire controle (via vragen, door het budget uit te vlooien) en de globalisering eindigen Staes "Echo's" met een positieve boodschap:


"De Groenen ijveren voor een democratisch, sociaal, gezond, transparant en vreedzaam Europa. Daar, en in een solidair Europa ligt onze kernboodschap. Daarin verschillen we regelmatig van de politieke multinationals die hun principes vaak te grabbel gooien en macht als hoogste goed nastreven. De mensen zijn gediend met waarachtige verhalen, met politieke doelstellingen die in alle openheid kunnen worden geuit, en niet met grote machtsallianties, stilzwijgende compromissen of politieke marketing. Als de Groenen het stilzwijgen wordt opgelegd, zal iedereen de mond gesnoerd worden, en zal er geen verschil meer zijn.
'In de politiek gaat het om ideeën', leerde ik van mijn politieke mentoren. Het is niet de gemakkelijkste keuze, maar wel de meest fundamentele en de eerlijkste. (...) Ik wil u meenemen in mijn opvattingen over en strijd voor een ander Europa. (...) Een Europa van de hoop. En wat is de kleur van de hoop? Groen!"

"Echo's voor een ander Europa" is uitgegeven bij Houtekiet, telt 112 blz. en kost in de kiosken 10 euro. Het is ook verkrijgbaar op aanvraag via het contactformulier.

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?