AA
(29/05/08) Commissielid Piebalgs is opgetogen over de intrede van een supermarktketen als nieuwe elektriciteits leverancier op de Belgische markt

 

Het met het energiebeleid belaste Commissielid Andris Piebalgs toonde zich vandaag verheugd over de start van 'Carrefour Energie EcoPlanet', een programma dat van de supermarktketen een nieuwe energieleverancier zal maken op de Belgische elektriciteitsmarkt. De Carrefour-groep, één van de partners van de campagne 'Sustainable Energy Europe' (Duurzame energie voor Europa), is de eerste Europese detailhandelaar die elektriciteit gaat verkopen aan de eindgebruiker. "Ik verheug er me echt op te zien dat een volledig ander type onderneming de elektriciteitsmarkt betreedt en de eindgebruikers een interessant product aanbiedt. Ik hoop dat het Carrefour-initiatief snel navolging vindt bij andere ondernemingen in heel Europa ten bate van de consument" , aldus Commissielid Piebalgs.

 

Carrefour Energie EcoPlanet zal elektriciteit leveren die uitsluitend uit hernieuwbare energiebronnen is gewonnen: windenergie (62,96%), biomassa of biogas (35,58%), kwalitatieve warmtekrachtkoppeling (1,38%) en waterkracht (0,07%). Carrefour zal de administratieve procedure met de huidige leverancier van de consument afhandelen en garandeert een vast elektriciteitstarief gedurende de door de consument gekozen contractperiode.

 

Carrefour Energie EcoPlanet wordt ondersteund door de Commissie als onderdeel van haar programma "Duurzame energie voor Europa".

De campagne "Duurzame energie voor Europa" 2005-2008 is een initiatief van de Europese Commissie in het kader van het programma 'Intelligent Energy - Europe' (Intelligente energie voor Europa) (2003-2006) dat tot doel heeft het bewustzijn van het grote publiek te vergroten en duurzame energieproductie en het gebruik van duurzame energie te bevorderen bij individuele personen en organisaties, particuliere ondernemingen en overheidsinstanties, beroepsorganisaties en agentschappen, brancheverenigingen en NGO's in geheel Europa.

Meer informatie: www.sustenergy.org

Meer informatie: www.carrefour.eu/energie

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?