kalender

AA
Lunchdebat: EU-toelating voor glyfosaat

Glyfosaat is zowat de meest gebruikte onkruidverdelger. Eind 2015 verloopt de Europese toelating voor het gebruik van glyfosaat. Het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid (EFSA) en het Duits federaal instituut voor Risico-analyse (BfR) verlenen advies aan de Europese Commissie, die moet beslissen over de verdere toelating. Hun advies gaat in tegen dat van IARC. Wetenschappers van dat agentschap, het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek, onder de vleugels van de Wereldgezondheidsorganisatie, stelden vast dat glyfosaat waarschijnlijk kankerverwekkend is. Volgens BfR en EFSA is er geen vuiltje aan de lucht.

Op 1 december bespreekt de Milieucommissie van het Europees Parlement deze kwestie met experten van EFSA. De Groenen (Martin Häusling en Bart Staes) organiseren op de middag een lunchdebat om dieper in te gaan op het vraagstuk. De agenda ziet er als volgt uit:

  • 12u30 - welkom door Rainer Steffens, Diensthoofd Permanente Vertegenwoordiging van Noord-Rijn Westfalen en inleiding door Martin Häusling.
  • 12u40 - paneldebat met
    • Michaël Flüh, Europese Commissie
    • Dr. Chris Portier, WHO - IARC
    • José Taranzona, EFSA
    • Franziska Achterberg, Greenpeace.
  • 13u40 - conclusies door Bart Staes 

Inschrijven voor 27 november bij Martin Häusling door opgave van uw naam, instelling of organisatie en mailadres. Gelieve uw identiteitsbewijs zeker mee te brengen.

Wanneer: dinsdag 1 december, 12u30 - 14u

Waar: Permanente Vertegenwoordiging van Noord-Rijn Westfalen, Montoyerstraat 47. Vlakbij het Europees Parlement

GroenDe enige partij die sociaal én milieuvriendelijk is.

www.groen.be

De Groenen/EVAGroenen en Europese Vrije Alliantie in het Europees Parlement.

www.greens-efa.eu

Samen ijveren voor een beter Europa en klimaat?